De website voor ouders

Wij publiceren betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid via Opvoeden.nl. Help ouders op weg hier naartoe, bijvoorbeeld vanaf je eigen website of updates via social media. Gebruik hiervoor dit logo:

Gemeente Westervoort doet dit bijvoorbeeld.

Opvoeden.nl

Opvoeden.nl is de website voor (aanstaande) ouders met tips en adviezen over opvoeden en opgroeien. De onderwerpen variëren van kinderwens tot ouderschap en van baby tot jongvolwassene. We verwijzen ook door naar andere betrouwbare websites en organisaties en aanbod van jeugdhulp in de buurt.

Vindbaarheid via Google

Ouders zoeken tegenwoordig vaak informatie via internet. Je komt dan veel verschillende websites tegen. Hoe weet je welke website betrouwbaar is? Wij investeren in vindbaarheid via Google door bijvoorbeeld het zoekgedrag van onze doelgroepen te analyseren en de teksten daarop aan te passen.

Hierdoor laat Google onze teksten als eerste zien. Bijvoorbeeld die over driftbuien (zie afbeelding rechts). Daarnaast geeft Google soms al meteen antwoord op vragen door een deel van de tekst al te laten zien (zie afbeelding links).

 

GroeiGids.nl en GroeiGids app

Opvoedinformatie Nederland en GroeiGids werken gezamenlijk in één redactie om ouders in heel Nederland van betrouwbare informatie te voorzien over gezond opgroeien en opvoeden. Deze informatie vinden ouders terug op Opvoeden.nl, maar ook op Groeigids.nl en in de GroeiGids app. Hiermee kunnen ouders een groeipad starten om de belangrijke en leuke momenten van de zwangerschap en hun kind vast te leggen. Zij vinden daar ook de betrouwbare opvoedinformatie.

Jiske Sloot

Jiske Sloot, beleidsadviseur Sociaal Domein, gemeente Súdwest-Fryslân:

'Opvoeden.nl komt meestal als een van de eersten bovenaan in zoekmachines. Vanaf deze site worden bezoekers doorverwezen naar lokale websites. Het is belangrijk dat ouders en opvoeders vroeg in beeld komen en geholpen worden door lokale professionals.'