Menu sluiten
Close
  • Home
  • Ons aanbod
  • Over ons
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Mobile menu
Menu
Stichting opvoeden logo
  • Ons aanbod
  • Over ons
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Home / Nieuws / Zo help jij ouders de WHO-richtlijn in de praktijk toe te passen

Zo help jij ouders de WHO-richtlijn in de praktijk toe te passen

1 mei 2019

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuwe richtlijn opgesteld over beeldschermtijd. Daarin staat dat kinderen onder de 5 jaar niet meer dan één uur per dag naar een scherm zouden moeten kijken. Voor kinderen onder de 1 jaar wordt het kijken naar een beeldscherm helemaal afgeraden.

Betrouwbare informatie voor ouders én professionals

Voor sommige ouders is het een uitdaging om de beeldschermtijd van hun kind te beperken. Ken jij, of werk jij met ouders die vragen hebben over het mediagebruik van hun kind? Verwijs hen dan door naar Opvoeden.nl. Hier vinden zij handige tips, bruikbare adviezen en betrouwbare informatie samengesteld door deskundigen uit de wetenschap, de praktijk en de ouders zelf. Via Mediaopvoeding.nl kunnen ouders gratis vragen stellen aan een mediadeskundige voor persoonlijk advies! Op ons Youtube-kanaal vind je verschillende filmpjes met ouders en kinderen aan het woord over mediaopvoeding bij hen thuis.

Voor jou als professional is er een nieuwe besloten groep opgericht op de facebookpagina van Mediaopvoeding. Hierin krijg je handige tips van Mediaopvoeding.nl én Opvoeden.nl die jij in je werk kunt gebruiken! Kijk ook op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram.

De MediaDiamant in de praktijk

In dit artikel staan de drie tips op een rij om de MediaDiamant in de praktijk te gebruiken. Evelyn Verburgh is mediacoach bij Bureau Jeugd en Media en past deze tips toe in haar werk. ‘De vragen die op Mediaopvoeding.nl staan, zijn heel waardevol en sluiten aan op de vragen die ik in de praktijk tegenkom.’ In dit interview vertelt ze meer over haar ervaringen. Dit filmpje legt de MediaDiamant aan ouders uit.

 

Het Landelijk Ouderpanel over mediaopvoeding

717 ouders van het Landelijk Ouderpanel deden mee met het onderzoek over mediaopvoeding. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mediagebruik vooral als zoethoudertje wordt ingezet bij kinderen. Bekijk hier de resultaten van dit onderzoek.

Nieuwe naam Stichting Opvoeden.nl

Sinds 1 januari 2020 valt Stichting Opvoeden.nl onder het Nederlands Jeugdinstituut en is de nieuwe naam: Opvoedinformatie Nederland!

Lees hier meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Ja, ik meld me aan!

Volg ons via; Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram.

Contact

088-11 80 200
contact@opvoedinformatie.nl

Bezoekadres

Churchilllaan 11
3527 GV Utrecht

Postadres

Postbus 19221
3501 DE Utrecht

Digitale toegankelijkheid

Lees op deze pagina onze toegankelijkheidsverklaring.

Social

Volg ons online!

Twitter LinkedIn
Stichting opvoeden footer logo
© 2021 opvoedinformatie.nl