In deze nieuwsbrief onder meer: de Week van de Opvoeding, het jongerenproject in samenwerking met GGD Amsterdam en de website Omgaan met depressie van de Rijksoverheid.
Mediaopvoeding onderwerp van gesprek tijdens Week van de Opvoeding
Op 3 oktober is de Week van de Opvoeding van start gegaan. Organisaties die in contact staan met ouders bieden we gratis content over mediaopvoeding aan. Deze prikkelende vragen en stellingen delen zij via online platformen en nodigen ouders uit tot nadenken en discussie. Deze conversatiestarters zijn ontwikkeld vanuit een project met een subsidiebijdrage van Mediawijzer.net.
Opvoeden.nl op Rijksoverheid website over depressie
Eind september lanceerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met de Mental Health Foundation een landelijke campagne om depressie bespreekbaar te maken. Opvoeden.nl biedt tips om een depressie te herkennen en daarmee om te gaan. Op een speciale website van Rijksoverheid wordt naar deze informatie verwezen.
De jongerenadviseurs bijna compleet
Samen met de GGD Amsterdam hebben we inmiddels 22 jongeren uit heel Nederland gevonden die onderdeel zijn van het jongerenpanel voor Infovoorjou.nl en Jouwggd.nl. Ze zorgen dat de informatie op deze websites aansluit bij hun behoeften. Dit door er samen over te praten, onderzoek te doen en vragen te stellen aan hun vrienden. Lees meer over dit project.
Hoe doen zij het?
Wijzer is in de gemeente Oirschot het loket voor zorg, werk en jeugdhulp. Op de website wordt met een banner verwezen naar de jongereninformatie van Infovoorjou.nl. Iedereen kan deze banner downloaden. Ook voor Opvoeden.nl. Kijk op onze website.
Parent2Parent: voor gezinnen met zorgintensieve kinderen
Parent2Parent brengt ouders en familieleden van kinderen met een lichamelijke beperking met elkaar in contact. Wij ondersteunen dit initiatief en linken in verschillende teksten op Opvoeden.nl hiernaar door.
Opvoedhulp uit de buurt makkelijk vindbaar maken
Ouders die een opvoedvraag hebben, zoeken vaak via zoekmachines naar advies en antwoorden. Ze kunnen daarvoor ook terecht bij de beschikbare opvoedhulp in hun gemeente. Je kunt dit makkelijker vindbaar maken door berichten toe te voegen aan Opvoeden.nl, dat via zoekmachines gevonden wordt. In een korte animatie zie je hoe dat werkt.
De betrouwbare informatie van Stichting Opvoeden.nl herken je aan de keurmerken.