Menu sluiten
Close
  • Home
  • Ons aanbod
  • Over ons
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Mobile menu
Menu
Stichting opvoeden logo
  • Ons aanbod
  • Over ons
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Home / Nieuws / Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief maart 2019

1 maart 2019

Voortaan een van onze nieuwsbrieven in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan!

Nieuwsbrief maart 2019

De Week van de Lentekriebels is van start! Daarom in deze nieuwsbrief extra aandacht voor onze samenwerking met Rutgers en de informatie die we voor ouders en jongeren ontwikkelen. Verder lees je over de jongerenadviseurs en het gebruik van de opvoedinformatie door nieuwe gemeenten.

Dit is wat ouders en jongeren over seksuele ontwikkeling willen weten

Is jouw gemeente of organisatie ook met de Week van de Lentekriebels bezig? Die is gisteren begonnen. Met onze kennispartner Rutgers hebben wij een actieve samenwerking op de thema’s seksuele opvoeding en voorlichting. Sinds december 2018 is Rutgers gestopt met de website Uwkindenseks.nl. Opvoeden.nl is voortaan de website waar zij naar doorverwijzen voor informatie voor ouders. In 2018 werden de teksten over seksualiteit op Opvoeden.nl en Infovoorjou.nl veel meer bekeken dan in 2017! In dit overzicht zie je welke informatie ouders en jongeren het meest raadpleegden.

Maak kennis met onze jongerenadviseurs via de nieuwe website

Samen met de GGD Amsterdam lanceerden we de nieuwe website www.dejongerenadviseurs.nl! Op deze website leer je de jongeren kennen die onderzoek doen en filmpjes maken voor Infovoorjou.nl en Jouwggd.nl. Bijvoorbeeld Tess (18): ,,Het liefst maak ik video’s over onderwerpen die een beetje taboe zijn, omdat ik vind dat er altijd open over een onderwerp gepraat moet kunnen worden.” Je vindt er de meest recente teksten en filmpjes die gemaakt zijn. Ook kunnen andere jongeren zich aanmelden als adviseur. Zo zorgen we dat de betrouwbare informatie écht voor en door jongeren ontwikkeld wordt.

Nieuwe gemeenten gebruiken de betrouwbare informatie volop

Sinds 1 januari 2019 zijn er door herindeling een aantal nieuwe gemeenten in Nederland. Mooi om te zien dat ook deze gemeenten de ouders van betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid voorzien. Bijvoorbeeld de nieuwe gemeente Beekdaelen, die alle informatie op de eigen website heeft staan, en de Hoeksche Waard en Het Hogeland, die naar Opvoeden.nl linken. Op deze pagina lees je meer over Opvoeden.nl en onze andere websites voor ouders en jongeren.

Informatie voor ouders weer tegelijk uitgebracht met JGZ-richtlijn

Het is bij de JGZ-richtlijn Lengtegroei weer gelukt om de informatie voor professionals en de vertaling ervan voor ouders op hetzelfde moment beschikbaar te stellen! De bestaande teksten over groei zijn gewijzigd en er is een nieuwe tekst bijgekomen: Als je kind klein of lang is. We werken met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, TNO en ZonMW aan het verbinden van de nieuwe richtlijnen voor professionals met de bijbehorende publieksinformatie voor ouders. Dat is tot nu toe ook gelukt bij andere richtlijnen en we gaan daarmee door. Op deze projectpagina vertellen we hier meer over.

Meer dan 800 professionals ontvangen speciale nieuwsbrief!

Meer dan 800 professionals ontvangen iedere maand de speciale nieuwsbrief boordevol tips van Opvoeden.nl, Infovoorjou.nl en Mediaopvoeding.nl. Deze kunnen zij in hun werk met ouders en kinderen gebruiken, bijvoorbeeld als jeugdarts, kraamverzorger of pedagoog. Volgende week versturen we deze nieuwsbrief weer. Zorg dat de professionals binnen jouw gemeente of organisatie zich via deze pagina daarvoor aanmelden.

Onze werkwijze in 1,5 minuut

Ouders verdienen ‘de beste’ betrouwbare, online opvoedinformatie. Dat is waar we elke dag met deskundigen aan werken. ‘De beste’ opvoedinformatie ontwikkelen we door wetenschap, praktijk én de stem van ouders samen te voegen. Dat is evidence-based practice. Deze animatie legt in 1,5 minuut uit wat dat precies inhoudt. Verder kun je meer hierover lezen in:

  • Blog dr. Christa Nieuwboer: ‘Het wordt steeds moeilijker om het verschil tussen feit en fictie te onderscheiden. Voor opvoedinformatie geldt dat nog meer.’
  • Blog directeur-bestuurder Els Verkerk: ‘Ouders zijn begin- en eindpunt.’
  • Interview Peter Dijkshoorn (Accare) en Els Verkerk: ‘De rol van ouders telt net zo zwaar mee als die van wetenschap en praktijk’

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Ja, ik meld me aan!

Contact

088-11 80 200
contact@opvoedinformatie.nl

Bezoekadres

Churchilllaan 11
3527 GV Utrecht

Postadres

Postbus 19221
3501 DE Utrecht

Digitale toegankelijkheid

Lees op deze pagina onze toegankelijkheidsverklaring.

Social

Volg ons online!

Twitter LinkedIn
Stichting opvoeden footer logo
© 2021 opvoedinformatie.nl