Keurmerk ‘Gewoon betrouwbaar’

Sinds 1 januari 2021 bestaat Infovoorjou.nl niet meer. De jongereninformatie van die website vind je nog wel bij andere organisaties, te herkennen aan het groene keurmerk.

Het groene keurmerk bij de teksten betekent dat je de informatie die je leest kunt vertrouwen. Het keurmerk staat voor:

1. Goedgekeurd door de wetenschap
De informatie is getoetst aan landelijke protocollen en richtlijnen en aan de laatste wetenschappelijke inzichten. Hier zorgen landelijke kennis- en thema-instituten voor.

2. Goedgekeurd door de praktijk
Professionals controleren vanuit hun eigen kennis en ervaring of de informatie bruikbaar is voor jongeren. Ook beroepsverenigingen kijken mee of de informatie klopt en actueel is.

3. Goedgekeurd door jongeren
En dan het allerbelangrijkste: wat vinden jongeren er zelf van? Daar doen we onderzoek naar, bijvoorbeeld via de Jongerenadviseurs. Hun opmerkingen gebruiken wij om de teksten en filmpjes te verbeteren.

De betrouwbare jongereninformatie vind je onder andere op:

Tot slot vind je de informatie op lokale Jongin- en Hoezitdat-websites zoals JonginRijswijk.nl en Hoezitdat.info en vele andere die je kunt vinden via Google.

Dit overzicht kan veranderen. We houden het zo goed mogelijk bij.

Klopt de informatie niet?

We besteden de grootst mogelijke zorg aan de informatie. Lees je toch iets, waarvan je denkt dat het niet klopt? Laat het ons dan weten via contact@opvoedinformatie.nl.